Nieuwsberichten

Gaat jouw kind veilig de weg op in 2018?

3 Tips om je kind veilig de weg op te sturen

meer

Fiets verkeersexamens Almere voorjaar 2018

VVN-Almere nodigt de basisscholen in Almere uit om zich voor te bereiden op de VVN fiets-verkeersexamens voorjaar 2018. Op VVN.nl vindt u meer informatie hierover: in het menu onder ‘Wat we doen’, en dan onder ‘Basisschool’ rechts-klikken op Verkeersexamens.

THEORIE fiets-verkeersexamen: do. 5 april 2018

Op VVN.nl/THEORETISCH-verkeersexamen kunnen basisscholen zich hiervoor aanmelden. Leerlingen krijgen op de examen-dag 25 vragen over het verkeersgedrag als fietser, voetganger en als passagier. Een sjabloon voor het theoriediploma kunt u downloaden. Nu in 2018 is het voor het eerst mogelijk digitaal examen te doen. Omdat het nog een pilotfase is, kan maar een beperkt aantal scholen meedoen. Na bestelling van het theorie-examen in de VVN webwinkel volgt automatisch een uitnodiging voor de pilot.

Om de theorie te oefenen:

* 3 downloads: verkeersbegrippen, verkeersafspraken, en verkeersborden

* oefensite http://examen.vvn.nl/ (vanaf februari beschikbaar), met theorie-examens van eerdere jaren

* verkeersexamen-QUIZ (vanaf februari beschikbaar).

PRAKTIJK fiets verkeersexamen: in mei-juni

Er zijn 5 praktijkroutes in Almere (Buiten, Haven, Poort, Stad-Oost, en Stad-West). De basisscholen die normaliter meedoen, worden t.z.t. weer uitgenodigd door de organisatie van de praktijkroute. Als een basisschool zich als nieuwe deelnemer wil aanmelden, kan dat bij Janine Krak (Krak@DeSchoor.nl): o.v.v. schoolnaam, welke praktijkroute, en hoeveel deelnemende leerlingen per leerling groep (bijv. gr.7 25 leerlingen, groep 8a 10 leerlingen), en zo mogelijk naam+tel.nr van vrijwilligers/ouders die bereid zijn te assisteren. De praktijkexamens zijn elk schooljaar weer mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers en ouders. Als u wilt assisteren op een controlepost, geeft u dat a.u.b. op tijd door aan de lokale organisatie.

Via de Webwinkel (https://vvn.nl - met een paar keer doorklikken naar verkeersexamen) kan een school zelf eventueel een verkeersexamenpakket bestellen (set van 5x een examenboekje met diploma). Deelnemende leerlingen en vrijwilligers zijn hier ook gratis te verzekeren door het aantal hier in de webwinkel te registreren. Op de 2e webpagina staan onderaan nog artikelen die vrij regelmatig verkocht worden: de fietscontrole-set en materiaal voor een verkeer-les. De overige benodigde materialen die tussen beide vermeld staan -zoals hesjes, schrijfmateriaal voor de controleposten etc.- worden door de organisatie geregeld.

Veilige deelname: we vinden het belangrijk dat leerlingen op een goede fiets rijden en veilig deelnemen. We raden aan om voorafgaand aan de praktijk-dag op school te controleren of de rem goed werkt, het stuur en de moeren op de as goed vast zitten, en dat leerlingen geen veters onder de schoen hebben uithangen die zich om een trapper kunnen wikkelen. Als dit aan de start wordt geconstateerd, willen we dit eerst laten herstellen, opdat alle leerlingen veilig deelnemen aan het verkeer.

De basisscholen krijgen kort na afloop een overzicht van de uitslagen.


Om de praktijk te oefenen:

# VVN.nl/Schoolpleinpakket - hiermee kan de praktijk worden geoefend op de veilige locatie van het schoolplein. Dit pakket bestaat uit 2 grote tassen met een paar stoplichten (geen stroom nodig), enkele verkeersborden, een zebrapad, krijt, en lesvoorbeelden voor de verschillende leeftijden. VVN-Almere beschikt over zo'n pakket en leent dit uit aan bij VVN geregistreerde basisscholen (onder E50 borg). Enkele basisscholen in Almere hebben er al ervaring mee.

# Verkeersouder-lidmaatschap: als een basisschool zich hiervoor bij VVN registreert, kan zij actiepakketten voor verkeerseducatie bestellen (ook dit kalenderjaar worden hiervoor geen kosten in rekening gebracht dankzij financiering door gemeente Almere). https://verkeersouders.nl/verkeersouderlidmaatschap-op-jouw-school

Bijgevoegde foto’s geven een indruk van de praktijkexamens en het Schoolplein-oefenpakket.

Mvg, VVN-Almere

meer

Aantal verkeersongelukken en -gewonden wederom gestegen

Politiek, bedrijfsleven, burgers: help het verkeer weer veiliger te maken

meer

Even voorstellen nieuwe voorzitter VVN Almere

Beste medebewoners,

 

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is René Janssen en vanaf 1995 woonachtig in Almere. Na een kennismakingsperiode bij VVN afdeling Almere ben ik recentelijk gestart als voorzitter bestuur van de afdeling in Almere. Veiligheid loopt als rode draad door zowel mijn persoonlijke leven als ook mijn zakelijk leven. Als echtgenoot en vader van twee opgroeiende kinderen in een groeiende stad is de missie van VVN ‘’iedereen veilig over straat’’ een nobel streven. Daar draag ik graag als voorzitter te samen met het gehele dagelijks bestuur een actieve steentje aan bij.

Graag hoop ik u persoonlijk te ontmoeten tijdens een van onze activiteiten, vrijwilligers bijeenkomsten of gewoon wanneer u eens over veiligheid op straat in uw omgeving wilt spreken.

Veilige groet en tot ziens,

René Janssen

Voorzitter VVN afdeling Almere

06-23397187

meer

Nieuwe website gericht op het thema kind en verkeer is online!

www.verkeersouders.nl

Hét platform met praktische informatie over kinderen en verkeer; boordevol tips, ideeën, materialen en adviezen om kinderen veilig te laten deelnemen aan het verkeer.

meer

Rijdt u nog even goed als 20 jaar geleden?

Let op! De aanmeldingen voor de senioren opfriscursus zijn overweldigend. Dit betekent wel dat we nu vol zitten en dat u zich niet meer kunt aanmelden voor 16 en 17 oktober. U kunt zich wel aanmelden voor de opfriscursus voorjaar 2018 met de link hieronder.

Veel senioren zijn uitstekende, rustig rijdende automobilisten. Maar toch…. Zelfs bij ervaren automobilisten sluipen er naar verloop van jaren kleine foutjes in het rijgedrag. Verder is de afgelopen 15 jaar 40% van de verkeersregels veranderd. Ook kan het zijn dat met het klimmen der jaren kleine lichamelijke ongemakken invloed gaan krijgen op uw rijstijl. Kortom: tijd voor een ieder boven de 65 jaar om een keer te testen of zijn of haar rijstijl verbetering behoeft!

Dat is mogelijk op 16 en 17 oktober 2017 bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Almere. De locatie is Buurthuis De Cartoon, Gerrit Rotmanlaan 28 in Almere (buiten). Op maandagavond krijgt u een theoriecursus, op dinsdag kunt u met een gecertificeerde rijschoolinstructeur een praktijkrit doen. Ook kunt u uw ogen en gehoor laten meten en krijgt u tips van een fysiotherapeut voor een gezonde rijhouding. Dit alles voor slechts € 17,50 omdat de gemeente Almere een subsidie geeft.

Theoriecursus 19.30-22.00, inloop vanaf 19.00 uur. 

Praktijkrit ochtend 09.00-12.30, middag 13.30-17.00 uur.

U kunt zich via deze aanmelden opfriscursus voorjaar 2018 Als u zich heeft opgegeven krijgt u van ons een bevestiging en alle nadere informatie.

meer

De Verkeerspoort is vernieuwd!

Alles voor uw verkeerseducatie op één plek. Winnaar van de NOT innovatie award!

Trefwoorden

Verkeerspoort

meer

Landelijke Veiligheidsdag Almere 2017

Zaterdag mei 13e is de 4e landelijke veiligheidsdag gehouden in Almere. Het thema was 'samenwerking'. Allerlei hulpdiensten hebben gedemonstreerd wat zij in huis hebben en duidelijk gemaakt hoe zij samenwerken met veiligheidspartners om de burger een zekere veiligheid te geven, om het water en op de pleinen aan land. Volgens de Telegraaf waren er zo'n  50.000 bezoekers (vorig jaar ± 45.000). 

meer

Maak van verkeersveiligheid nationale prioriteit

Brede coalitie roept nieuw kabinet op te kiezen voor veiligheid en minder slachtoffers

meer

Veiligheidsdag 2017 Almere zaterdag 13 mei

Voor de vierde keer wordt in het centrum van Almere een grote veiligheidsdag georganiseerd. Dit jaar vindt deze dag plaats op zaterdag 13 mei. Er is vanalles te zien en te beleven. Onder andere: Politie, brandweer, defensie, GGD, KNRM, Kustwacht en Reddingsbrigade Nederland laten zien met welk materieel zij werken

Daarnaast krijg je te zien wat het werk van de Nederlandse hulpdiensten inhoudt en hoe zij onderling samenwerken. De pleinen in het centrum van Almere krijgen elk een eigen subthema passend bij het hoofdthema van dit jaar: Samenwerking. De toegang tot het evenement is gratis. 

Locatie: Almere Centrum: Esplanade, Forum, De Diagonaal, Grote Markt/Korte Promenade en Stationsplein.

Een impressie van de veiligheidsdag in Almere van 2015 is hier te bekijken: Veiligheidsdag Almere 2015

meer